MBO 2, 3, 4 op je werkplek

MBO op je werkplek, een logisch vervolg op WPO

Werkplekopleiden is dé manier om iemand snel in te werken op zijn werkplek. Een nieuwe medewerker leert wat zijn werkplek inhoudt, wat er van hem wordt verwacht en waarom het belangrijk is dat hij zijn werk op deze manier uitvoert. Medewerkers die al langer op een werkplek staan, krijgen achtergrondkennis en zetten de puntjes op de i. Wanneer een deelnemer alle modules van zijn opleiding heeft afgerond, ontvangt hij een certificaat. Voor veel operators is dit een mooie mijlpaal. Op deze manier sluiten zij hun opleiding af en zijn zij aantoonbaar bekwaam op hun werkplek. Een prachtig einde van de opleiding. Kan het nog mooier? Ja, zeker, dat kan!

Onze klanten vinden het belangrijk dat hun medewerkers alle kansen krijgen om hun talenten nog verder te ontwikkelen. De wens van een aantal bedrijven was dan ook om te oriënteren op een vervolg op WPO. Met als wens de opleidingen af te sluiten met een MBO-diploma. Dit najaar treffen we de laatste voorbereidingen, zodat begin 2021 de eerste operators starten met hun kop-opleiding. Hiervoor zijn alle werkplekmodules doorgenomen en gewogen door een MBO-instelling. Zij bekeken welke onderwerpen in de opleiding aan bod komen en met welk MBO-niveau dit vergelijkbaar is.

De kop-opleidingen zullen een half jaar duren voor niveau 2 en 3 en een jaar voor niveau 4. De inhoud van de opleidingen zullen aansluiten op de WPO opleiding. Er wordt voorkomen dat er herhaling van onderwerpen is en er wordt voor gezorgd dat de onderwerpen en opdrachten helemaal passen bij de werkplek van de deelnemers. Net als bij WPO wordt ook het MBO-deel speciaal op maat gemaakt voor het bedrijf van de deelnemer.

Herkenbaarheid en toepasbaarheid staan hierbij weer centraal, zodat het de deelnemers nog meer expert maakt op hun werkplek. Wij kijken er naar uit om dit avontuur met onze klanten aan te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *