Audit

“Mam, ik ga naar mijn stage, er komt zo iemand de les observeren”. Onze oudste zoon zit op de pabo en loopt stage in groep 4. Op het programma staat een rekenles en er komt iemand observeren hoe dat gaat. Beoordelingslessen zijn behoorlijk spannend, er hangt best wat vanaf.

 

Onze klanten kennen ook zo’n fenomeen; de audit. Er zijn veel verschillende audits, de International Food Standard – IFS – is een heel belangrijke. Tijdens een IFS audit wordt er gekeken naar:

  • beheersing van kritische beheerspunten;
  • betrokkenheid van het management en medewerkers;
  • traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
  • uitvoering van corrigerende maatregelen.

De uitslag van een audit heeft vaak grote consequenties voor een bedrijf. Krijg je een goede beoordeling? Dan kun je aan je klanten laten zien dat je alles in het bedrijf onder controle hebt. Word je onvoldoende beoordeeld? Dan wordt zonder pardon of herkansing je certificaat ingetrokken. Dit heeft vaak als gevolg dat klanten afscheid van je nemen.

Een IFS audit duurt meerdere dagen. Na een rondleiding worden vertegenwoordigers van alle afdelingen van het bedrijf ondervraagd. Bij de betrokkenheid van medewerkers wordt nadrukkelijk gekeken naar opleidingen. Alle medewerkers van een bedrijf moeten op de hoogte zijn van de bedrijfsregels en ze moeten “aantoonbaar bekwaam” zijn. Dat betekent dat je als bedrijf moet laten zien dat je mensen opgeleid zijn voor hun werkplek. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij.

In september mochten we voor een nieuwe klant een opleiding opleveren. Afgelopen week kreeg dit bedrijf de IFS audit en kwam hier met vlag en wimpel doorheen! Tijdens de evaluatie waren er complimenten voor de opleiding. Wat fijn dat we op deze manier een positieve bijdrage mochten leveren!

 

Mijn zoon stuurde me net de evaluatie van zijn beoordelingsles – zijn les ging meer dan goed. Als trotse moeder zeg ik: “Die komt er wel!”
Martine

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *