Groep mensen doet enthousiast mee met een training.

De kracht van herhaling: zo blijven trainingen interessant!

Informatie die essentieel is voor alle medewerkers, zoals (voedsel)veiligheid, moet altijd paraat zijn. Dit is een terugkerend thema tijdens audits: hoe zijn de medewerkers getraind?

 

Veel bedrijven hebben dit goed geregeld, bijvoorbeeld door een jaarlijkse e-learning. Herhaling zorgt ervoor dat medewerkers de informatie onthouden – dat is de kracht van herhaling.

 

Maar herhaling kan ook leiden tot verveling. Medewerkers herkennen de learning en denken: “Daar gaan we weer….” Dit kan leiden tot gemopper en snel doorklikken zonder de informatie zorgvuldig door te nemen. In dit soort situaties hebben we het over de klacht van herhaling.

 

Gelukkig zijn er manieren om herhaling interessant en effectief te houden:

 

💠 Gebruik een samenvatting: Maak een beknopte versie van de e-learning en gebruik deze voor herhaling. Verwijs naar de volledige versie voor extra informatie.

💠 Herhalingsmodule met opdrachten: Ontwikkel een module met opdrachten. Als de opdracht goed wordt uitgevoerd, is de kennis nog aanwezig. Zo niet, dan wordt de deelnemer door de originele module geleid.

💠 Direct naar de toets: Bied de mogelijkheid om direct naar de toets te gaan. Bij een goed resultaat is de kennis nog paraat. Bij een onvoldoende is het doornemen van de module verplicht voordat de toets opnieuw kan worden gedaan.

💠 Verschillende versies: Creëer verschillende versies van de e-learning, waarbij telkens één onderwerp wordt uitgelicht. Hierdoor komen verschillende aspecten uitgebreider aan bod, wat de kans vergroot dat alles goed wordt doorgelezen.

 

Een andere optie is om periodiek een training te geven in plaats van een e-learning. Hierbij kun je actuele onderwerpen bespreken die niet jaarlijks spelen. Vragen kunnen direct gesteld en beantwoord worden en er is ruimte voor discussie.

 

Herhalen hoeft dus niet vervelend te zijn. Zorg ervoor dat in jouw bedrijf de kracht van herhaling geldt, en niet de klacht van herhaling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *