Herfstvakantie (mét rapport)

Weet je nog, toen je vroeger op school zat? Na 8 weken les was het eindelijk herfstvakantie en kreeg je je eerste rapport van dat schooljaar mee. In onze tijd was dat gewoon nog een papieren rapport, met een krabbel “Fijne vakantie” van je mentor erop. De beoordeling op dat rapport was een OVT-beoordeling; onvoldoende, voldoende, goed. Bij sommige scholen kon je ook een U halen, uitmuntend. Wij kunnen ons niet herinneren dat we die ooit hebben kregen, dus bij ons op school bestond er gewoon geen U 😉.

Deze week is het in regio Zuid herfstvakantie. Het was dan ook erg toepasselijk dat wij gisteren van een van onze klanten ons “rapport” ontvingen. Een of twee keer per jaar ontvangen we de evaluatie van de verschillende trainingen die we hebben verzorgd. Hierop staat een beoordeling in een cijfer en een toelichting per vraag. Die beoordeling die deed ons weer even terugdenken aan ons rapport van vroeger. We kregen als uitleg: 1=slecht, 2=gemiddeld, 3=goed en 4=uitstekend.

De cijfers deden ons niet terugdenken aan vroeger – we zijn heel trots op de prachtige beoordelingen die we kregen – de lijsten waren volledig gevuld met 3-en en 4-en.
Enige dat jammer is, is dat we ons rapport niet meer aan onze opa’s en oma’s kunnen laten zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *