Ja, dat is een waardevolle training!

Dit horen we natuurlijk het liefst na afloop van een training. Wanneer is een training waardevol? Trainingen waarbij je iets leert dat je meteen kunt toepassen tijdens je werk, bij een sportvereniging en/of in je gezinssituatie, worden als het meest waardevol gezien. Zeker wanneer er na de training nog mogelijkheid is om terug te vallen op mensen om praktijkervaringen te delen.

Hoe meer een training jou oplevert, hoe gemotiveerder je bent om de training te blijven volgen. Dat geldt ook voor de mentoren van een werkplekopleiding. Mentoren zijn vaak de senior operators van een werkplek of van een productieafdeling. Zij volgen de mentorentraining om hun deelnemers nog beter te kunnen begeleiden. Een veel gehoorde leervraag hierbij is: “Hoe kan ik mijn mensen motiveren om te leren?”. En uiteraard is dat ook een van de onderwerpen van de mentorentraining.

De mentoren ervaren tijdens de training wat zijzelf nodig hebben om gemotiveerd te zijn. Tegelijkertijd krijgen ze handvatten die ze direct toepassen om in de praktijk hun deelnemers te motiveren. De mentorentraining staat niet op zichzelf, na de training blijven mentoren elkaar op zoeken om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Van en met elkaar leren blijft ook na de training belangrijk. Dit is een aantal redenen waarom mentoren onze mentorentraining als heel waardevol beoordelen.

Benieuwd welke onderwerpen we nog meer behandelen tijdens mentorentrainingen? Of wil je sparren hoe een mentorentraining voor jouw organisatie ingezet kan worden? We komen dit graag toelichten onder het genot van een kop koffie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *