Veel aandacht voor een goede maaltijdbeleving

Maaltijden zijn een belangrijk moment van de dag, zeker als je in een zorginstelling woont. Daarom besteedt Zorg in Oktober veel aandacht aan een goede maaltijdbeleving. Dit jaar startte de eerste groepsassistentes met de Leerroute Eten & Drinken. De leerroute is een bijzondere werkplekopleiding die bestaat uit een mooie mix van digitaal leren en in de praktijk aan de slag. In de drie bijeenkomsten die bij de opleiding horen, gingen verschillende experts praktisch aan de slag met de deelnemers. Het digitaal leren was nieuw en daardoor ook best spannend voor sommige deelnemers.

De pilotgroep heeft inmiddels de hele leerroute doorlopen en sloot deze af door in de praktijk te laten zien hoe zij hun werkzaamheden uitvoeren. Vrijwilligers speelden voor cliënt en werden enorm verwend met maaltijden en tussendoortjes. Alle zes de deelnemers lieten zien dat ze hun vak goed beheersen en zijn geslaagd!

Wij feliciteren deze groepsassistentes met deze mooie prestatie en Zorg in Oktober met deze vakkanjers! Zij zijn niet alleen goed in hun werk, maar zullen ook de volgende groep deelnemers begeleiden.