De snelste weg naar weerstand

De afbeelding hierboven gebruikt Paulusse Bedrijfsopleidingen tijdens de mentorentraining als we het hebben over waarnemen. De vraag die hierbij gesteld wordt is heel eenvoudig: “Als jij één van die twee personen bent, hoe kom je er dan achter wie van jullie twee gelijk heeft?” De antwoorden zijn divers, maar komen neer op twee opties:

  • jij bent degene die gaat kijken bij de ander, of
  • jij blijft staan en wacht tot de ander komt kijken.

De eerste optie is de optie die wij het liefst horen. De tweede optie komt helaas vaak voor.

Ben jij geneigd om de ander eerst van jouw gelijk te overtuigen en dan pas te luisteren naar zijn argumenten? Dat mag natuurlijk. Een van de deelnemers van deze week gaf daar een prachtige uitleg bij: “Kun je doen. Dat is de snelste weg naar weerstand!”

Mooier dan dit kunnen wij het niet formuleren!