Mooie prestatie voor de nieuwe voedingsassistenten van Màxima Medisch Centrum

Als je in het ziekenhuis ligt, zijn de momenten waarop je eten en drinken krijgt heel belangrijk. Bij het Maxima Medisch Centrum weten ze hoe belangrijk voeding is voor patiënten. Hier wordt dan ook veel zorg en aandacht aan besteed. Inmiddels werkt het MMC al 10 jaar met een maaltijdconcept dat gericht is op het verstrekken van gezonde en aantrekkelijke maaltijden. Deze worden aangeboden door goed opgeleide voedingsassistenten. Zij hebben kennis van voeding, diëten en hygiëne èn van gastvrijheid en maaltijdpresentatie.

De kennis en vaardigheden die de voedingsassistenten nodig hebben om de patiënten goed te helpen, hebben zij geleerd door middel van een werkplekopleiding. Deze opleiding wordt verzorgd door interne opleiders en afgesloten met een praktijkexamen; wanneer je op je werkplek leert, is je toets natuurlijk ook op je werkplek.

Afgelopen week deed de nieuwe groep voedingsassistenten hun examen. Ondanks wat zenuwen, lieten alle voedingsassistenten zien dat zij de brood- en warme maaltijden volgens de richtlijnen van het MMC kunnen verstrekken. Dat betekent een mooie, lekkere maaltijd die op een gastvrije manier wordt gepresenteerd.

Paulusse Bedrijfsopleidingen feliciteert de nieuwe voedingsassistenten met deze mooie prestatie en het MMC met deze goede, nieuwe collega’s!