Paulusse Bedrijfsopleidingen helpt met werkplekopleidingen de gloednieuwe duurzame Nutricia fabriek!

Meestal ontwikkelt Paulusse Bedrijfsopleidingen werkplekopleidingen voor bestaande productielijnen. De afgelopen tweeënhalf jaar hadden we een andere uitdaging: opleidingen ontwikkelen voor de nieuwe duurzame fabriek van Nutricia / Danone in Cuijk, Noord-Brabant. De fabriek produceert voornamelijk gespecialiseerde babyvoeding voor baby’s met gespecialiseerde voedingsbehoeften.

Dit keer waren er geen productielijnen om te bekijken. Geen ervaren operators om te vragen wat hun taken zijn. Terwijl de fabriek gebouwd werd, bouwden wij aan het opleidingshuis. De fabriek is inmiddels in werking en werd eind maart feestelijk geopend. Heel bijzonder om de afdelingen nu eindelijk in werking te zien! Bij het opstarten van de lijnen begonnen de operators direct met hun werkplekopleiding, als onderdeel van hun inwerktraject. Inmiddels hebben zij veel geleerd over hun proces en apparatuur.

De werkplekopleidingen waren belangrijk, gaven de operators aan: “We wisten van te voren al wat we konden verwachten en daardoor hadden we meer zelfvertrouwen om ook echt het proces te bedienen.” Een mooier compliment konden wij ons niet wensen!