Toetsen op je werkplek in de praktijk

Werkplek opleiden is een andere manier van leren dan veel mensen gewend zijn. Deelnemers zitten niet in een klasje, maar leren op hun eigen tempo en op hun eigen werkplek. Uiteraard sluit de toetsmethode hierop aan. Geen examenachtige toets op papier, maar een toets op je werkplek in de praktijk. Gewoon laten zien dat je je werk goed uitvoert!

Vrijdag heeft Enrico laten zien dat hij zijn werkplek bij Zeelandia beheerst. Hij had al eerder laten zien dat hij zijn proces kan bedienen. Bij deze laatste toets liet hij zien dat hij ook nagenoeg alles weet over de apparatuur. Op de foto zie je hoe hij aan de productiemanager en de installatie-eigenaar uitlegt hoe de elektrische installaties op zijn werkplek in elkaar zitten. Enrico heeft dit overtuigend en goed gedaan en mocht daarna zijn certificaat in ontvangst nemen.