GNT

GNT in Mierlo is ambitieus, innovatief en internationaal. Tegelijkertijd is het een familiebedrijf met warmte en betrokkenheid. Met het merk EXBERRY® zijn ze marktleider op het gebied van kleurende levensmiddelen voor het kleuren van dranken en voedsel. De kleurende levensmiddelen worden gemaakt van fruit, groenten en eetbare planten in een volledig natuurlijk proces. Vanuit de fabriek in Mierlo worden producten gemaakt die de hele wereld overgaan.

Voor de operators op de afdeling Halffabricaten maakte Paulusse Bedrijfsopleidingen een opleiding. Alle processen en apparatuur op de afdeling komen aan de orde. Het is belangrijk dat operators de juiste kennis hebben én dat ze weten waarom de processen zo lopen. Na 18 modules is de operator expert in zijn proces. Iedere module wordt afgesloten met een kennistoets.

Voor de operators op de afdeling Special Products is een werkplekopleiding opgeleverd. Onder begeleiding van mentoren kunnen nieuwe medewerkers snel en efficiënt worden opgeleid tot operator sproeidrogen. Een praktische opleiding, die op de eigen werkplek wordt getoetst.

Sommige kennis is zo belangrijk, dat alle medewerkers deze kennis moeten hebben. Bij GNT is dit vastgelegd in basismodules. Zodra een nieuwe medewerker in dienst komt, krijgt hij direct een uitnodiging voor deze digitale modules. Zo leert een medewerker wat de belangrijkste regels zijn rondom (voedsel)veiligheid en andere praktische punten.

Door de afsluitende kennistoetsen laat GNT zien dat iedereen is geschoold op deze belangrijke punten.

“Als de lesstof gewijzigd moet worden of bij de ontwikkeling van een nieuwe module, staan Martine en Tanja voor ons klaar. De lijntjes zijn kort en er kan snel geschakeld worden. Voor ons als sterk groeiende organisatie, is dat heel fijn.”

Jan HermansHead of Production Europe
Glas gekleurd sap