Growers United

In Maasdijk staat de nieuwe verpakkingshal van Growers United worden tomaten, aubergines, puntpaprika’s en komkommers met zorg verpakt. Omdat groenten seizoen producten zijn, is er in het voorjaar en zomer een productiepiek. In deze periode wordt het vaste personeelsbestand aangevuld met tijdelijke medewerkers. Het is belangrijk dat deze medewerkers snel inzetbaar zijn op hun werkplek. Door de internationale samenstelling van de medewerkers, is het belangrijk dat informatie in verschillende talen beschikbaar is.

Paulusse bedrijfsopleidingen ontwikkelde een werkplekopleiding om de productiemedewerkers en operators te leren werken aan de moderne, geautomatiseerde lijnen. De opleiding zorgt ervoor dat er nu één manier van werken is. De nieuwe medewerkers krijgen een duidelijk verhaal in een digitale leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijk toegankelijk is en er aantrekkelijk uitziet. Er is afwisseling tussen tekst, filmpjes en opdrachten, zodat iedereen zijn eigen manier van leren kan kiezen. Ook de toetsen worden in het volgsysteem van de leeromgeving opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat het altijd inzichtelijk is welke medewerker op welke werkplek ingezet kan worden.

Naast het ontwikkelen van de opleidingsmodules is bij Growers United ook de opleidingsorganisatie opgezet. Hierbij zijn een strategisch opleidingscoördinator, een WPO-coördinator en meerdere mentoren opgeleid.

“In het seizoen starten soms wel 50 nieuwe medewerkers tegelijk. Door de leeromgeving kunnen wij ze allemaal op een eenduidige manier opleiden. Naast de leeromgeving staat bovendien een mentor klaar om de medewerkers in de praktijk te begeleiden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom voelt en weet waar hij terecht kan met vragen.

Willem KramerManager HR