2 mensen proosten op opleidingssucces

Ieder opleidingssucces is een feestje

Hoe vieren jullie opleidingssuccessen binnen jullie bedrijf? Als het goed is, zijn er in een opleiding verschillende mijlpalen te vieren. Denk maar aan het halen van een eerste module; goed gedaan, de kop is eraf! Het afsluiten van een opleidingsfase, zoals het eerste inwerktraject, nu mag echt je zelfstandig aan de slag. En natuurlijk het afronden van een opleiding. Bij iedere mijlpaal mag echt even stilgestaan worden. Successen vieren doet goed, zowel voor de deelnemer als het bedrijf.

 

Erkenning voor je medewerker

Door stil te staan bij een opleidingssucces geef je in de eerste plaats erkenning aan de inspanningen van je medewerker. Hij voelt zich gezien en gewaardeerd. Een opleiding volgen is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stilstaan bij opleidingssucces zorgt voor motivatie. Het feit dat gezien wordt dat een medewerker zijn eerste toets heeft gehaald, zorgt voor extra energie om door te zetten met de opleiding. Bovendien zal een medewerker die zich gewaardeerd voelt, een volgende keer eerder aan een nieuwe opleiding durven beginnen. Hij weet dat zijn inspanning gewaardeerd wordt.

 

Daarom is het vieren van opleidingssucces een goed idee

Natuurlijk is erkenning aan de deelnemer een heel belangrijke reden om opleidingssucces te vieren. En omdat je vieren altijd samen doet, zie je dat dit ook invloed heeft op andere medewerkers binnen je bedrijf. Opleidingssuccessen vieren zorgt voor:

  • Motivatie en Betrokkenheid. Het vieren van opleidingssuccessen motiveert werknemers en vergroot hun betrokkenheid bij het leerproces. Het geeft hen een gevoel van voldoening en erkenning voor hun harde werk en toewijding.
  • Het vieren van opleidingssuccessen kan bijdragen aan het versterken van teambanden. Door successen gezamenlijk te vieren, voelen werknemers zich meer verbonden en daardoor gemotiveerd om elkaar te ondersteunen in hun leertrajecten.
  • Positieve Bedrijfscultuur. Door opleidingssuccessen te vieren, benadrukt een bedrijf het belang van leren en ontwikkeling in zijn cultuur. Dit draagt bij aan een positieve en stimulerende werkomgeving waarin werknemers worden aangemoedigd om voortdurend te groeien en te excelleren.

 

Zo kun je stilstaan bij opleidingssucces

Opleidingssuccessen kun je op verschillende manieren vieren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een compliment. Makkelijker kunnen we het niet maken. Een compliment kost heel weinig moeite en zorgt meteen voor een goed gevoel bij de ontvanger.
  • Taart is altijd een goed idee. Het zet degene die zijn opleiding heeft afgerond in het zonnetje en die kan zijn succes op een lekkere manier delen.
  • Iemand digitaal in het zonnetje zetten. Opleidingsprestaties van medewerkers kun je delen op interne communicatiekanalen zoals intranet, in nieuwsbrieven of via sociale media. Een felicitatie op de beeldschermen is heel geschikt om een individuele medewerker in het zonnetje te zetten.
  • Een zichtbaar symbool. Aan het einde van een inwerkperiode kun je de medewerker iets geven waarmee zichtbaar is dat hij een nieuwe fase ingaat. Bijvoorbeeld een broodtrommel of beker met bedrijfslogo. Iets dat hem er iedere dag aan herinnert dat hij zijn inwerkperiode goed heeft doorlopen. Bij sommige bedrijven wordt deze fase gevierd met een andere kleur haarnetje. Dat laat aan iedereen zien dat iemand niet langer in opleiding is, maar zelfstandig op de afdeling kan werken.
  • Een speciale bijeenkomst. Een echt feestje om de afronding van een opleiding te vieren, waarbij de deelnemers hun certificaat of diploma ontvangen. Dit is vooral geschikt als je met een grotere groep een langdurig opleidingstraject hebt gevolgd.

 

Vieren van succes zorgt voor meer succes

Het vieren van opleidingssuccessen binnen bedrijven is dus meer dan een manier om individuele prestaties te erkennen. Het versterkt een cultuur van groei en samenwerking. Het vergroot de betrokkenheid van werknemers en draagt bij aan het succes van het bedrijf op de lange termijn. Het is dan ook niet vreemd dat het vieren van succes één van onze succesingrediënten is.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *