Vier succesfactoren om je voornemen waar te maken!

“We zijn inmiddels al een stukje op weg in januari. De eerste voornemens zijn al gesneuveld. Bij jou vast niet! Wil je een steuntje in de rug om ervoor te zorgen dat je jouw voornemen dit jaar bereikt? Dan hebben wij dé vier succesfactoren die hiervoor zorgen!”

Als je in december en januari LinkedIn in de gaten hebt gehouden, dan heb je gezien dat heel veel mensen afgelopen jaar hun voornemens hebben waargemaakt. Hoor jij bij het lijstje personen dat al zijn voornemens heeft omgezet in succes? Gefeliciteerd! Ga dan vooral door met wat je deed. Hoor jij bij groep die het niet (helemaal) lukte zijn voornemens waar te maken? Dan hoor je bij de stille meerderheid. Hoeveel berichten zie jij met de strekking: “Ik zou in 2019 iedere dag om 6 uur opstaan. Mijn dag zou beginnen met een half uur mediteren en daarna zou ik energiek aan de slag gaan. Ik hield dit vol tot 24 januari. Gelukkig hoef ik dit jaar dus geen nieuwe voornemens te maken, ik gebruik die van vorig jaar nog wel een keer!” Het voornemen is inwisselbaar voor ieder voornemen dat je je kunt bedenken op persoonlijk en zakelijk vlak.

Heb je voor dit jaar een nieuw of recycled voornemen? Dan hebben wij voor jou 4 succesingrediënten om ervoor te zorgen dat jij dit voornemen gaat waarmaken in 2020!

  1. Maak van je voornemen een doel. Een voornemen is vrijblijvend. Hoe vaak denk je ’s morgens niet “vanavond ga ik echt op tijd naar bed!” om laat op de avond vol energie dat voornemen compleet vergeten te zijn? Maak daarom van je voornemen een doel.
  2. Maak je doel SMART. Wat SMART is, is zo vaak uitgelegd dat het bijna een cliché is om dit te schijven, maar clichés zijn er niet voor niets! Een doel dat SMART is geformuleerd, wordt vele malen eerder bereikt dan vage doelen. Om in het voorbeeld te blijven: “Ik ga vanavond om 22.00 uur slapen.”
  3. Knip je doel op in kleine stapjes die je in kunt plannen en zet deze in je agenda. Om in het voorbeeld te blijven: “Ik ga vanavond om 21.45 uur naar boven, zodat ik om 22.00 uur in bed lig en de lamp uit is.” (En nee, dit voorbeeld zet je waarschijnlijk niet in je agenda.)

Wanneer je doelen opschrijft, heb je 42% meer kans deze waar te maken (Dr. Gail Matthews, 2007).

  1. Vertel anderen wat je doel is. Anderen willen je graag helpen je doelen waar te maken. Wanneer niemand weet wat je doel is, kun je deze niet bereiken. Wanneer je tegen je partner zegt dat je vanavond echt om 21.45 uur naar boven gaat, is de kans kleiner dat hij je vraagt om mee op stap te gaan. Een uitgesproken doel doet ook iets met jouw mindset, het zorgt ervoor dat je motivatie om dit te bereiken nog groter wordt. Dr. Gail Matthews toonde niet alleen aan dat het opschrijven van je doel de kans op succes vergroot. Het uitspreken hiervan, liefst in combinatie met iemand die je hier wekelijks naar vraagt, vergroot de kans op succes zelfs met 78%!

Wij zijn heel benieuwd wat jouw voornemens voor 2020 zijn! En als je dat fijn vindt, willen we je daar best regelmatig naar vragen. Laat maar een berichtje hieronder achter, of stuur ons een persoonlijk bericht! Wij vergroten graag jouw kans op succes!

Dat doen we ook voor de deelnemers aan onze werkplekopleidingen. Wanneer zij beginnen met een module, is het eerste dat zij zien een lijstje met leerdoelen. Uiteraard zijn deze specifiek, meetbaar, acceptabel en realistisch (SMAR). Het aspect tijdsgebonden (T) spreekt de deelnemer af met zijn mentor. Door deze uitgeschreven leerdoelen weet de deelnemer precies wat er van hem wordt verwacht. De afspraak met zijn mentor zorgt ervoor dat de kans op succes optimaal wordt vergroot.

Maar wat doen jullie nou precies?!

Die vraag krijgen we heel vaak. Omdat we vorig jaar 12,5 jaar bestonden, besloten we dit uit te leggen in een jubileumboekje. Naast de uitleg over hoe wij werkplekopleiden inzetten bij bedrijven, vertellen onze klanten waarom zij voor deze methodiek kiezen.

Dit boekje gebruikten we ook om aan onze klanten ons nieuwe logo te laten zien en we kozen twee kaften. Op de losse cover staat ons oude logo en aan de binnenzijde ons verhaal van de afgelopen 12,5 jaar. Op de vaste cover staat ons nieuwe logo.

Ons boekje is gemaakt door Petra de Krom van Studio Pitz en telt 40 pagina’s. Hier zie je enkele voorbeelden. Ben je benieuwd naar meer en wil je ook een boekje ontvangen? Neem dan even contact met ons op!

Nieuw decennium, nieuwe samenwerking

Afgelopen maand vierde Paulusse bedrijfsopleidingen haar 12,5 jarig bestaan. Een mooie tijd met veel mooie mijlpalen. Zo mochten we voor onze verschillende klanten:

🔹 532 modules ontwikkelen
🔸 106 mentoren opleiden
🔹 79 trainingen verzorgen
🔸 141 examens afnemen

De vraag naar onze opleidingen steeg de afgelopen dusdanig, dat we toe zijn aan de volgende stap. In het nieuwe decennium gaan we daarom uitbreiden. Je ziet het al aan onze gloednieuwe huisstijl. Met trots presenteren we Paulusse bedrijfsopleidingen B.V. waar Tanja Sleddens is toegetreden tot mededirecteur!

De samenwerking tussen Martine Paulusse en Tanja Sleddens werd in december bezegeld met een handtekening bij de notaris. Als Paulusse bedrijfsopleidingen B.V. zijn we helemaal klaar voor de toekomst!

We wensen jou een heel mooi 2020!

De beste wensen voor 2020!

Paulusse Bedrijfsopleidingen wenst haar klanten & relaties een sprankelend nieuwjaar en de beste wensen voor 2020!

Fijne feestdagen!

Wij zijn gesloten tot 6 januari 2020.

Paulusse Bedrijfsopleidingen wenst iedereen fijne feestdagen!

12,5 jarig jubileum, dat moet gevierd worden!

Taartmomentje!

Paulusse Bedrijfsopleidingen bestaat 27 december 12,5 jaar. Een mijlpaal waar we graag bij willen stilstaan. De afgelopen maand hebben we dit jubileum samen met verschillende klanten gevierd in de vorm van taartmomentjes; een moment om samen koffie te drinken, te genieten van een stukje taart en te vertellen dat we onze klanten dankbaar zijn. Want iedere klant helpt ons verder in onze missie: iedere medewerker in de levensmiddelenindustrie expert maken op zijn werkplek.

We vonden het super leuk om ons jubileum te vieren met onze klanten en hebben genoten van ieder taartmoment. Om dit gevoel nog even vast te houden, willen we in het eerste kwartaal van 2020 nog meer taartmomentjes plannen! Bij ieder levensmiddelenbedrijf dat ons uitnodigt voor kennismakingsgesprek, nemen wij een taart mee voor bij de koffie.

Mogen we bij jou op de koffie komen?

Gefeliciteerd, groepsassistenten van Zorg in Oktober!

Gisteren ontvingen 6 stralende groepsassistenten van Zorg in Oktober hun certificaat. De afgelopen maanden volgden zij de werkplekopleiding Eten en Drinken.

De komende maanden gaan zij hun collega’s begeleiden die nu met de opleiding begonnen zijn. Samen werken, samen leren en samen successen vieren – dat is de kracht van werkplek opleiden!

Gefeliciteerd, namens Paulusse Bedrijfsopleidingen!

 

Opleiden, waarom zou je?

Opleiden is belangrijk! Ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft een afdeling die zich bezig houdt met het opleiden van personeel.

Deze drie doelen komen als interessante conclusie naar boven:

1 Zorgt voor voldoende gekwalificeerd personeel
2 Snel en efficiënt inwerken van personeel
3 De hogere eisen die gesteld worden aan personeel

Martine Paulusse van Paulusse Bedrijfsopleidingen legt in haar blog goed uit waarom opleiden zo belangrijk is.

Veel aandacht voor een goede maaltijdbeleving

Maaltijden zijn een belangrijk moment van de dag, zeker als je in een zorginstelling woont. Daarom besteedt Zorg in Oktober veel aandacht aan een goede maaltijdbeleving. Dit jaar startte de eerste groepsassistentes met de Leerroute Eten & Drinken. De leerroute is een bijzondere werkplekopleiding die bestaat uit een mooie mix van digitaal leren en in de praktijk aan de slag. In de drie bijeenkomsten die bij de opleiding horen, gingen verschillende experts praktisch aan de slag met de deelnemers. Het digitaal leren was nieuw en daardoor ook best spannend voor sommige deelnemers.

De pilotgroep heeft inmiddels de hele leerroute doorlopen en sloot deze af door in de praktijk te laten zien hoe zij hun werkzaamheden uitvoeren. Vrijwilligers speelden voor cliënt en werden enorm verwend met maaltijden en tussendoortjes. Alle zes de deelnemers lieten zien dat ze hun vak goed beheersen en zijn geslaagd!

Wij feliciteren deze groepsassistentes met deze mooie prestatie en Zorg in Oktober met deze vakkanjers! Zij zijn niet alleen goed in hun werk, maar zullen ook de volgende groep deelnemers begeleiden.

De snelste weg naar weerstand

De afbeelding hierboven gebruikt Paulusse Bedrijfsopleidingen tijdens de mentorentraining als we het hebben over waarnemen. De vraag die hierbij gesteld wordt is heel eenvoudig: “Als jij één van die twee personen bent, hoe kom je er dan achter wie van jullie twee gelijk heeft?” De antwoorden zijn divers, maar komen neer op twee opties:

  • jij bent degene die gaat kijken bij de ander, of
  • jij blijft staan en wacht tot de ander komt kijken.

De eerste optie is de optie die wij het liefst horen. De tweede optie komt helaas vaak voor.

Ben jij geneigd om de ander eerst van jouw gelijk te overtuigen en dan pas te luisteren naar zijn argumenten? Dat mag natuurlijk. Een van de deelnemers van deze week gaf daar een prachtige uitleg bij: “Kun je doen. Dat is de snelste weg naar weerstand!”

Mooier dan dit kunnen wij het niet formuleren!